Proč jsme přešli na
veganskou cukrařinu?

Naše cukrárna nebyla vždy veganská. Zpočátku jsme v cukrařině částečně používali i živočišné produkty, protože jsme si mysleli, že některé zákusky bez nich nepůjdou vyrobit. Zkoušeli jsme různé varianty, vymýšleli nové recepty, improvizovali jsme. Byla to úplná alchymie, ale nakonec se nám podařilo přijít s velkým množstvím jedinečných receptur na veganské zákusky. A stále objevujeme další.

Pro tuto změnu jsme se rozhodli hlavně proto, že nám záleží na světě okolo nás, na přírodě, na zvířatech, na lidech. Chceme vyrábět zákusky co nejšetrnějším způsobem, a tím jsou podle nás rostlinné alternativy v kombinaci s lokálními a bio surovinami.

Naše cukrárna je důkazem, že je možné i při pečení používat výhradně rostlinné suroviny, a vyrábět tak lahodné a jedinečné zákusky.

Slepice Růženka - tu by vegan nesnědl.
foto: Ester Dobiášová, Farma Naděje